Naj otrok izbira pot – Odstavljanje na otrokovo pobudo

Unicef (vir prispevka) predstavlja:

NAJ OTROK IZBIRA POT

NAJ OTROK IZBIRA POT

Nacionalni odbor UNICEF-a Slovenija za spodbujanje dojenja bo v mesecu novembru izdal knjigo »Naj otrok izbira pot” (klik) (prvotno poimenovana “Odstavljanje na otrokovo pobudo«), delo avtoric Gill Rapley in Tracey Murkett, ki je v pomoč materam ob uvajanju otroka na čvrsto hrano ter vsem zdravstvenim in drugim strokovnjakom, ki se srečujejo z materami in njihovimi malčki ter jim svetujejo pri hranjenju in negi otroka.
Knjiga »Naj otrok izbira pot” je svetovna uspešnica, ki razbije mit o tem, da bi morali biti otroci hranjeni na žlico, saj je prav spodbujanje otroka k samostojnemu hranjenju že od samega odstavljanja naprej najboljša popotnica za zdrav razvoj otroka. Knjiga predstavi najbolj smiseln, preprost in prijeten način hranjenja otroka in pomaga pri razvoju naravnih sposobnosti otroka, kamor sodi tudi usklajevanje rok-oči ter žvečenja, mu omogoča, da se pridruži družinskim obrokom že od samega začetka postopka odstavljanja, spodbuja neodvisnost otroka s tem, ko mu omogočite, da sam, s svojim ritmom, eksperimentira z živili. Ne nazadnje naredi hranjenje prijetno, boji med hranjenjem pa so manj verjetni. Prevod knjige: asist. dr. Evgen Benedik, univ. dipl. inž. živ. tehnol.; recenzija: dr. Borut Bratanič, dr. med., spec. pediatrije in prim. Andreja Tekauc Golob, dr. med., spec. pediatrije, IBCLC; lektoriranje: Anja Miklavčič, prof. sloven.

Vabimo vas k nakupu knjige, ki vam bo v veliko pomoč!

Cena knjige: 22,00 EUR

Knjigo lahko naročite z izpolnjeno NAROČILNICO, ki jo pošljete na: Slovenska fundacija za UNICEF, Pavšičeva 1, 1000 Ljubljana s pripisom za Polono Greif ali na polona.greif@unicef.si.

Podobne objave

Vsebina je zaščitena.