O novorojenčku

Opis predavanja

Vsebina spletnih predavanj O novorojenčku zajema vse in še več, kar je staršu potrebno vedeti, ko na svet prijoka njegov novorojenček. Predavanja so razdeljena v smiselne sklope, v katerih bomo sistematično obdelali raznovrstne teme:

 • V sklopu Novorojenček v porodnišnici bomo govorili o vsem kar se dogaja okoli novorojenčka takoj po rojstvu in vse do odhoda domov.
 • Značilnosti novorojenčka je sklop, kjer spoznamo zakaj je naš novorojenček tako poseben in kako se prilagaja na življenje izven maternice.
 • V sklopu Kako bolje razumeti novorojenčka govorimo o njegovih čutilih, posebej pa obdelamo tudi spanje.
 • Govorimo tudi o prvih zdravilih in vitaminih, ki jih otrok prejme kmalu po rojstvu.
 • Prav tako je zajeto Umivanje novorojenčka, pravo  zakladnico znanj o novorojenčku pa zaključimo z zelo pomembnim sklopom Rokovanje z dojenčkom.

Ker si želim, da prejmete strokovne informacije, ki vam bodo olajšale življenje v prehodu v starševstvo, sem tako za vas pripravila obsežen in sistematičen sklop spletnih predavanj, v skupnem trajanju več kot 5 ur. Tako boste lahko mirni, da ste prejeli na znanosti temelječe informacije, ki vas opremijo z zadostno mero znanja. Prednost spletnih predavanj pa je seveda v tem, da lahko sami izbirate kdaj, kje in koliko vsebin si želite ogledati.

*dostop do vsebin vam je na voljo 12 tednov. 

 

 

80.00
 • Novorojenček
 • Novorojenček v porodnišnici
 • Značilnosti novorojenčka
 • Kako bolje razumeti novorojenčka
 • D vitamin
 • Cepljenje
 • Umivanje novorojenčka
 • Rokovanje z dojenčkom
  • Vsebina 8.1Zakaj rokovati z dojenčkom?.
   03 min
 • Evalvacija

O novorojenčku

Zakaj rokovati z dojenčkom?.

Razvoj se od otroka do otroka razlikuje. Kljub temu, da je predvsem genetsko pogojen, nanj v veliki meri vplivajo dejavniki iz okolja in način ravnanja z otrokom. Vzporedno z rastjo otroka se razvijajo tudi številne druge funkcije: groba in fina motorika, vid, sluh, govor, duševni, socialni in čustveni razvoj ter vzorci obnašanja. Telesni in duševni razvoj sta med seboj povezana, saj je npr. za fino motoriko potreben dober vid, za razvoj govora pa ustrezen sluh.

Zdrav otrok jasno izraža stanja čuječnosti in če starš opazuje svojega otroka, mu otrok s tem sporoča, kaj potrebuje in doživlja. Tako se lahko starš odzove na njegove potrebe in mu (skozi vsakodnevne aktivnosti) pomaga pri njegovem

Zdrav novorojenček ne potrebuje terapevtskega rokovanja (handlinga), ki se ga sicer starši, ki imajo otroka z dejavniki tveganja, naučijo pri ustreznih terapevtih. A vedno več staršev, tudi zdravih otrok, handling uporablja pri ravnanju s svojim dojenčkom, da mu omogočajo čim boljši naravni razvoj.

Prednosti rokovanja z dojenčkom:

–       sodelovanje otrok: starš,

–       posredovanje pravilnih gibalnih vzorcev,

–       zagotavljanje svobodnega in aktivnega gibanja otroka,

–       pridobivanje pravilne telesne sheme otroka,

–       pridobivanje na kvaliteti otrokovega razvoja,

–       omogočanje naravnega poteka otrokovega razvoja,

–       z rokovanjem vzpodbujamo otrokovo aktivno sodelovanje.

Pri rokovanju z otrokom je zelo pomembno, da rokujete na obe strani enako. Sprva lahko na lutki povadite z vašo dominantnejšo roko in nato še s šibkejšo. Tako boste pripravljeni na prihod novega družinskega člana.

Kategorija
Review
Please install "LearnPress - Course Review" plugin

Umivanje in rokovanje z dojenčkom

55.00
Wishlist
Please install "LearnPress - Course Wishlist" plugin
33 Lessons
50 Students Enrolled
Kategorija
Review
Please install "LearnPress - Course Review" plugin

Kako naredimo svaljek za čiščenje noska?

Brezplačno
Wishlist
Please install "LearnPress - Course Wishlist" plugin
2 Lessons
106 Students Enrolled

Vsebina je zaščitena.