FAQ

Kdaj je najprimernejši čas za udeležbo na pripravah Šola za starše nekoliko drugače – priprave na porod in starševstvstvo?
Ko bom noseča 27. - 30. tednov, ni razpisane Šole za starše nekoliko drugače oz. je skupina že polna. Kaj sedaj?
Kakšna je razlika med posameznimi spletnimi predavanji?
Ali je razlika med informacijami, če se udeležim Šole za starše nekoliko drugače ali samo zakupim spletna predavanja?
Kdaj svetuješ ogled vsebin Nasveti za vsak dan?
Ali je Šola za starše nekoliko drugače primerna za vsakogar?
Kupila sem Šolo za starše nekoliko drugače, a ne morem dostopati do predavanj, kako to?
S partnerjem imava nekaj vprašanj. Ali se lahko z vami srečava izven organiziranih delavnic?
Kako dostopam do spletnih vsebin, ki sem jih zakupila ali so na voljo brezplačno?
Ali je dostop po plačilu spletnih predavanj časovno omejen?
Ali je dostop do vsebine možno podaljšati?
Kakšne imam možnosti plačila?
Kdaj po izvedbi plačila prejmem dostop do spletnih vsebin?
Ali lahko svoj dostop do spletnih predavanj delim?
Začela sem z ogledi vsebin, a danes več ne morem dostopati do portala, saj mi napiše, da imam preveč aktivnih prijav, kako to?
Ali gre za medicinske nasvete?
Kakšni so pogoji poslovanja?

Šola za starše nekoliko drugače – Moja Babica  predstavlja najbolj celovite priprave na porod in starševstvo, ki jih priporočam najkasneje v 30. tednu nosečnostiPosamezne skupine so razpisane v razmiku dveh tednov, znotraj skupine so tudi srečanja, “live” preko spleta, na dva tedna. Od prvega do zadnjega skupnega srečanja mine en mesec. Zaradi obsežnosti vsebin si  udeležbo na priprav na prvem srečanju v živo načrtujte od 27. tedna nosečnosti in poiščite med razpisanimi datumi najustreznejšega za vas. 

To je čas, ko se že spogledujete s porodom in poporodnim obdobjem, a imata s partnerjem/partnerko hkrati dovolj časa, da lahko na podlagi prejetih informacij razrešita določene dileme, odgovorita na morebitna odprta vprašanja, sprejmeta odločitve, ki bodo za vajino novonastalo družino čim boljše.

V kolikor med vašim 27. – 30. tednom ni razpisane skupine ali je le ta zasedena, si lahko zakupite spletne vsebine Porod, Poporodno obdobje, Dojenje in hranjenje dojenčka, O novorojenčku.

Če vam  po ogledu vsebin ostanejo še nerazrešena vprašanja,  pa si lahko rezervirate termin za Individualno svetovanje.

Tako imate čisto svojo individualno pripravo na porod in starševstvo. 

Spletna predavanja

so namenjena temeljiti pripravi na porod in starševstvo in so zajeta v Šola za starše nekoliko drugače – Moja Babica. Če se odločita za priprave v sklopu Šole za starše nekoliko drugače imata torej pokrite VSE vsebine in ni potrebno dokupiti ničesar.

In vsa ta zgoraj našteta  predavanja lahko kupite tudi ločeno, v primeru, da ne potrebujete vseh 4 vsebin ali da ste prepozni za obisk Šole za starše nekoliko drugače in ni več protih terminov. Tako imate tudi vi možnost dostopa do enakih informacij. Torej ni razlike. 

A pri nakupu posameznih spletnih predavanj bodite pozorni! 

Spletno predavanje Porod – Moja Babica zajema tudi Porodni položaji – Moja Babica in Vse o carskem rezu – Moja Babica, zato vam teh dveh vsebin NI POTREBNO dodatno kupovati!

Spletno predavanje Dojenje in hranjenje dojenčka – Moja Babica zajema tudi Kaj moram vedeti za uspešen začetek dojenja? – Moja Babica, zato imate ponovno v ” ta velikem” predavanju zajeto vse, tako o tem, kaj morate vedeti za uspešen začetek dojenja kot tudi dohranjevanje dojenčka, težave ob dojenju in drugo. 

In kot tretje, spletno predavanje O novorojenčku – Moja Babica zajema tudi vsebino Umivanje in rokovanje z dojenčkom – Moja Babica.

PRIMERI:

Zato ne kupujte O novorojenčku in še Umivanje in rokovanje z dojenčkom, ker je Umivanje in rokovanje z dojenčkom že zajeto v spletnem predavanju O novorojenčku in bi si tako podvojili vsebine!

V kolikor vas zanimajo le vsebine za uspešen začetek dojenja, kupite spletno predavanje Kaj moram vedeti za uspešen začetek dojenja?, če pa se želite pripraviti tudi na možne zaplete in različne načine dohranjevanje dojenčka, potem pa je za vas prava izbira Dojenje in hranjenje dojenčka, s katerim boste prejeli informacije tako za začetek dojenja kot morebitne težave in reševanje le teh.

V kolikor veste, da boste imeli carski rez je za vas primerno spletno predavanje Vse o carskem rezu. V primeru, ko se želite max pripraviti na porod in tudi morebitni carski rez, potem izberite spletno predavanje Porod. Če menite, da imate o porodu, porodni bolečini, vlogi partnerja med porodom, carskem rezu dovolj informacij, želeli pa bi le več vedeti o porodnih položajih, boste v tem primeru izbrali spletno predavanje Porodni položaji. 

 

 

Kar se tiče spletnih predavanj Porod – Moja Babica, Poporodno obdobje – Moja Babica, Dojenje in hranjenje dojenčka – Moja Babica, O novorojenčku – Moja Babica so vsebine popolnoma enake. Vsebine so namenjena temeljiti pripravi na porod in starševstvo in so zajeta v Šola za starše nekoliko drugače – Moja Babica. Če se odločita za priprave v sklopu Šole za starše nekoliko drugače imata torej pokrite VSE vsebine in ni potrebno dokupiti ničesar.

A če se udeležite Šola za starše nekoliko drugače – Moja Babica prejmete še:

 • tri srečanja v živo z mano, v majhnih skupinah, kjer odgovarjam na vaša vprašanja, dileme in vam nudim podporo skozi celotne priprave in po njih
 • prejmete vstop v zaprto FB skupino.

 

Začetek ogleda spletnega predavanja https://mojababica.si/delavnica/nasveti-za-vsak-dan/ svetujem od 16. tedna naprej. Tudi te vsebine do dostopne 12. tednov. In po tem času je idealno, da nadaljujete z vsebinami Šole za starše nekoliko drugače.

Odvisno 🙂

Ja,  če si želite prejeti veliko preverjenih informacij, se želite na porod in poporodno obdobje najboljše pripraviti, s primeri in izkušnjami iz prakse ter praktičnimi vajami in so vam všeč srečanja v živo.

Ne, če nimate časa za ogled spletnih vsebin v skupnem trajanju 30 ur in če si ne želite skupinskih srečanj v živo, torej če se vam tak način priprav zdi preobsežen, predolg, prenaporen in se vam priprava na porod in starševstvo ne zdi pomembna. 

Z nakupom Šole za starše nekoliko drugače, ste si si zagotovili mesto za skupinska srečanja v živo, ki se bodo odvijala v razpisanih terminih, na katera ste se prijavili.

En teden pred prvim skupinskim srčenjem vaše skupine, bo možen dostop do spletnih vsebin. Vse informacije prejmete tudi v emailu ob zaključenem naročilu.

Zato ob zaključenem nakupu Šole za starše nekoliko drugače v nadzorni plošči med predavanji nimate avtomatsko vsebin za ogled. 

Ja. Možen je zakup Individualna svetovanja – Moja Babica.

Individualna srečanja so tematsko in časovno prilagojena vašim željam in potrebam.

Teme individualnih srečanjih:

 • refleksija pretekle porodne izkušnje
 • medicinska hipnoza
 • kako z vajami otroka obrniti iz medenične vstave v glavično
 • porodni načrt
 • poporodni načrt
 • dojenje
 • rokovanje z zdravim novorojenčkom
 • ustrezna telesna aktivnost v času nosečnosti in sproščanje
 • fiziološke spremembe v nosečnosti
 • se dodatno pogovorimo o temah, ki so bile predstavljene na delavnicah in menite, da bi potrebovali dodatno razlago
 • individualno lahko izvedemo delavnico “Šola za starše nekoliko drugače”
 • druga vsebina

Ali je prispevek za individualna srečanja enak kot za ostale razpisane storitve?

Ne. Pri individualnih srečanjih je prispevek za srečanje do 60 min 100 EUR od pon – pet. Prispevek 150 EUR za vikende in praznike. Če se storitve opravijo na domu, se zaračunajo še potni stroški 0,65 EUR/km . 

Pri prijavi vpišete uporabniško ime, ki ste si ga izbrali ALI vaš elektronski naslov IN vaše izbrano geslo, ter kliknete na PRIJAVA.

Podatke skrbno varujte (Pogoji poslovanja).

Če pozabite vaše geslo, ga lahko ponastavite s klikom na “Pozabljeno geslo?”.

Nato do spletnih vsebin dostopate tako, da po uspešni prijavi kliknete na “spletna predavanja” in poiščete ter odprete tistega, ki si ga želite ogledati.

Spletna predavanja, do katerih imate dostop, najdete tudi v nadzorni plošči pod zavihkom “predavanja”. 

Pod ceno kliknite gumbek ZAČNI. Nato se vam pod fotografijo prikaže vsebina za ogled.

POMEMBNO! Do vsebin v sklopu Šole za starše nekoliko drugače dostopate šele od termina, na katerega ste se prijavili. Do takrat si lahko ogledate brezplačne vsebine.

Ja, dostop je časovno omejen na 12 tednov, od začetka ogleda zakupljenih vsebin. Torej od takrat, ko v predavanju kliknete gumbek ZAČNI.

 

Ne. Vsebine so omejene na 12. tednov (vsak posamezni sklop in se začne šteti od začetka ogleda in ne od nakupa). V tem času si lahko vsebine ogledate koliko krat želite in si po potrebi naredite zapiske.

V kolikor bi bila srečanja v živo, bi se izgubilo več informacij. In izkušnje kažejo, da je 12 tednov več kot dovolj časa, da si vsebine ogledate in se vam tudi usedejo.

 

 

Storitve je možno poravnati:

 • preko direktnega nakazila s plačilno kartico 
 • preko predračuna na TRR Moja babica, zavod za ozaveščanje in razvoj zdravja žensk in družin, Maribor

Kadar izberete plačilo “neposredna bančna transakcija” bo vaše naročilo zadržano, do prejema potrdila plačila. Rok za plačilo je 48 ur, v kolikor znesek ne bo poravnan, bo vaše naročilo avtomatsko preklicano.

Šola za starše nekoliko drugače – Moja Babica je možno poravnati v 3 obrokih. Zadnji obrok mora biti poravnan pred pričetkom prvega srečanja. 

Odvisno od načina plačila.

V primeru plačila s kartico se vam dostop avtomatsko odpre takoj.

V primeru neposredne bančne transakcije se vam dostop omogoči po potrjenem plačilu, ki se izvaja enkrat na teden. Lahko na email pošljete tudi potrdilo o izvršeni transakciji in se vam dostop omogoči prej. 

Vsa navodila prav tako prejmete tudi ob izvedenem naročilu. 

Ne. Dostop je namenjen zgolj in samo eni osebi oziroma paru. Zato skrbno preberite “Splošne pogoje”. Vse kršitve bodo sankcionirane skladno z zakonodajo. 

V vsebine je vloženo veliko truda, dela, znanja, časa. Zato to cenite ali raje vsebin ne zakupite.

Zaradi preprečitve nedovoljenega deljenja dostopov do vsebin, kar se je v preteklosti dogajalo, je dostop omejen na 2 lastniški napravi. To imate zapisano v Pogoji poslovanja – Moja Babica in v emailu ob zaključenem naročilu.

Ne. Spletna predavanja in srečanja v živo so namenjene bodočim staršem, novopečenim staršem in njihovim družinam. Vsebine so pripravljenje na razumljiv način, na podlagi trenutno veljavnih empiričnih raziskav, znanstvenih izsledkov in so vam pomoč v času nosečnosti, poroda in v poporodnem obdobju, za večjo informiranost. Za medicinske nasvete se obrnite na svojega ponudnika zdravstvenih storitev.

Prosim, da si pred nakupom vsebin preberete pogoje poslovanja, ki so dostopni na spodnji povezavi:

Pogoji poslovanja – Moja Babica

Vsebina je zaščitena.