ICM 2017 – mednarodni dan babic 2017

Približuje se 5.maj, mednarodni dan babic. The International Confederation of Midwives (ICM) se vsako leto trudi o zaveščanju pomembnosti babic v svetu. Letošnji slogan: “Babice, mame in družine – parterji za življenje”

idm17_fb-shared-link_-1200x627_chttp://internationalmidwives.org/events/idotm/idm-2017/

Torej letošnja tema je razumevanje, da lahko babice s svojim delom v sodelovanju z ženskami in njihovimi družinami pripomorejo k boljšim odločitvam o tem, kaj potrebujejo ženske, da bodo imele varen in izpopolnjem porod. 

ICM vabi vse babice, da delijo svoje poglede, fotografije zgodbe z besedno zvezo “VERJAMEM V PARTNERSTVO” na vse informacijske platforme za praznovanje čudovitega dela babic po svetu. 

Vsi ,ki bodo sodelovali, ne smejo pozabiti, da vključijo #IDM2017.

Primer  Nester T. Moyo, ICM’s Senior Midwifery Advisor, ki je delila njene poglede na parterstvo med babicami, mamami in družinami. 

4.maja ob 22:00 pa se začne tudi brezplačna virtualna babiška konferenca. Več klik

Preberi še:

Sekcija medicinskih sester in babic ob tem dogodku organizira dogodek pohod na Rožnik upam pa, da  bodo tudi letos študenti babištva pripravili “Študentski babiški forum” in druge aktivnosti v čast našemu poklicu in dnevu. Kaj se je dogajalo lani, si lahko pogledate tukaj.

 

Podobne objave

Vsebina je zaščitena.