Zakup spletnih predavanj

Na voljo imate zakup spletnih predavanj.

NOSEČNOST

 • Fiziološke spremembe v nosečnosti – 25 EUR (cca 70 min) – Nosečnost je čas številnih fizioloških (normalnih) sprememb v nosečnosti. Spoznaj jih, da bo nosečnost bolj brezskrbna. Hkrati v spletnem predavanju prejmete  odgovore na vprašanja za nekatere najpogostejše tegobe v nosečnosti. 
 • Nasveti za vsak dan – 30 EUR (cca 80 min) – Nosečnost je čas velikih telesnih in čustvenih sprememb, vendar naj bi bila telesna dejavnost in gibanje tudi v nosečnosti običajen del vsakdana. Kako naj pravilno sedim po turško.? Ali je res, da naša stranišča niso najbolj primerna za odvajanje? Kaj lahko vsak dan počnem, za spošno dobro počutje in pozitiven vpliv na nosečnost? Kaj še lahko počnem v nosečnosti, da se skozi vsakodnevne aktivnosti pripravljam tudi na porod? Preverita skupaj s partnerjem, saj so nasveti primerni za oba.
 • Vaja za dihanje– 7 EUR (cca 15 min) – Nekateri dihamo preveč prsno, drugi preveč trebušno. Z vajami boste dihali na oba načina in se tako naučili aktivirati morda zdaj manj aktivne mišice,ki sodelujejo pri dihanju. Hkrati boste s tem lažje izkoristili ves potencial vdiha. Dihalne vaje vam pomagajo pri sproščanju, zmanjšajo občutek tesnobe, preprečujemo hiperventilacijo, predvsem v primeru panike. In če to ponotranjite v nosečnosti, vam bo med porodom veliko lažje. Dihalne vaje nam lahko pomagajo pri vsakodnevnih aktivnostih, ali se jih poslužujemo, da umirimo telo in duha. Dihalne vaje vam bodo pomagale pri tem, da se boste povezali s svojim telesom, svojimi občutki in se znali sprostiti, umiriti in preusmerili pozornost na prijetne stvari. Vaje lahko izvajate tako v nosečnosti kot med porodom in seveda kasneje v poporodnem obdobju.
 • Kako diham? – 10 EUR (cca 10 min)- Spoznajte, kakšen vzorec dihanja imate. Ali dobro dihate? Dihalne vaje nam lahko pomagajo pri vsakodnevnih aktivnostih, včasih pa se jih poslužujemo, da umirimo telo in duha. Pomagajo nam, da se povežemo svojim telesom, svojimi občutki in se sprostimo, umirimo in preusmerimo pozornost na prijetne stvari. In zato je pomembno, da poznamo svoj vzorec dihanja in ga po potrebi izboljšamo.
 • Vodena vaja sproščanje (brezplačen dostop) – Pomembno je, da tekom nosečnosti najdemo načine sproščanja, ki nam odgovarjajo. S tem jih bomo skozi nosečnost ponotranjili in jih med porodom lažje priklicale in izvajale, za lažjo in lepšo porodno izkušnjo. Vodeno sproščanje vam je lahko v pomoč, da si ustvarite svoje sproščanje, vizualizacijo ali uporabite to, nespremenjeno. Pred vami je vodeno sproščanje, vizualizacija, ki vam bo pomagala pri tem da se sprostite, prisluhnete sebi, svojemu telesu, se povežete z otrokom in vam bo služila tudi kot priprava na porod. Vse te tehnike, je potrebno redno izvajati, da jih ponotranjimo in jih uporabimo tudi med porodom. Prijeten in sproščen ogled. 
 • Vodena vaja – dihanje (brezplačen dostop) – Dihalana vaja vam bo pomagala pri tem, da se boste povezali s svojim telesom, svojimi občutki in se z njeno pomočjo sprostili umirili in preusmerili pozornost na prijetne stvari.Vajo lahko izvajate tako v nosečnosti kot med porodom in seveda kasneje v poporodnem obdobju. Dopolnjuje predavanji “Vaje za dihanje” in “Kako diham?”

POROD

 • Porodni položaji – 25 EUR (cca 60 min) – Porodni položaji so vam lahko v veliko pomoč pri udobju med porodom in pomembno vplivajo na sam potek poroda. V spletnem predavanju prejmete odgovore, kateri porodni položaji so primerni za posamezno porodno dobo in kako jih pravilno izvedemo, da je njihov učinek maksimalen. Na nosečnost se lahko z gibanjem in skozi vsakodnevne aktivnosti pripravljate tekom celotne nosečnosti – več o tem v spletnem predavanju “Nasveti za vsak dan”. 
 • Tehnike dihanja med porodom – 10 EUR (cca 10 min) – Z osredotočenostjo na dihanje med porodom lahko odvrnemo fokus od bolečine. V videu si poglejte, kako se dihanje “spreminja” glede na fazo poroda, v kateri ste in s tem vplivate na sproščenost med porodom. 

NOVOROJENČEK

 • Novorojenček v porodnišnici – 10 EUR (cca 20 min) – Novorojenček je v porodnišnici pod budnim očesom zdravstvenega osebja. Pvo oceno pri fiziološkem vaginalnem porodu opravi babica. Nato pediater vsaj dva krat pregleda otroka. V roku 24 ur in pred odhodom domov. Podrobnosti, kaj je značilno za novorojenčka poglejte v predavanju. 
 • Umivanje novorojenčka – 20 EUR (cca 30 min)- V porodnišnici prejmete po porodu ogromno novih informacij, hkrati niste v domačem okolju, dogajanje je intenzivno in zato se včasih težko znajdemo pri osnovnih stvareh, kot je umivanje novorojenčka. Dokler se popek ne zaceli popolnoma, otroka ne kopamo. Naslednji videoposnetek naj vam bo v pomoč pri umivanju vašega novorojenčka v prvih dneh in tednih po rojstvu.

DOJENJE

 • Kaj moram vedeti za uspešen začetek dojenja? – 15 EUR (cca 40 min) – Dojenje ima številne prednosti za mater in otroka. Vedno več je govora tudi o prednostih za okolje. In ravno zaradi številnih pozitivnih učinkov, si večina žensk svojega otroka želi dojiti. Dojenje samo po sebi pa ni vedno enostavno. Zato v spletnem predavaju prejmete informacije, ki so potrebne za uspešen začetek dojenja. Dopolnjuje ga predavanje “Ročno brizganje mleka”. 
 • Ročno brizganje mleka – 10 EUR (cca 35 min) – Naučite se ročno izbrizgati mleko. Namreč če poznate ročno izbrizgavanje mleka lahko rešite marsikatero težavo: trda dojka, ki je otrok ne more zagrabiti, vzpostavitev laktacije, ko le ta ni možna, vzdrževanje laktacije, odmašitev mlečnega voda in druge. Poglejte video in se naučite pravilno ročno brizgati mleko.

Z zakupom dostopa si lahko video vsebine pogledate kjerkoli in kadarkoli. Za oglede videov je potrebna registracija na vimeo.com.

Za več informacij in zakup pišite na email: nastja@mojababica.si

*Cene veljajo od jan 2021

 

Podobne objave

Vsebina je zaščitena.