Nuša in Izak; 23.2.2016

Rodila sem 23.2.2016 ob 5.03, zdravega fantka Izaka, težkega 3470 g in dolgega 50 cm. To je bil moj drugi porod. Sicer imam tudi na prvi porod lepe spomine (takrat mi je pomagala babica Zlatka), je ta ravno zaradi vas bil nekaj posebnega.

Moja porodna zgodba se je začela ob 2.40, ko me je prebudil starejši sin. Šla sem na stranišče, kjer sem videla, da se mi je odluščil čep, nato pa so se takoj pričeli močni popadki na 1,5 do 2 minuti. Čez 1 uro sem bila že v porodni sobi. Ker je vse potekalo zelo hitro in intenzivno, sem bila še kako hvaležna za vaš sproščen, nasmejan in nadvse prijazen pristop. S partnerjem ste naju poslušali, se takoj prilagodili najinemu načinu komunikacije in humorja, tako da je vzdušje kljub popadkom bilo sproščeno, nasmejano. Čeprav nisem s sabo imela porodnega načrta, je porod potekal natanko tako kot sem si želela. Neizmerno sem vam hvaležna, da ste me vzpodbudili, da se dotaknem glavice, ko je le-ta bila zunaj. In takoj po porodu ste sineka položili name in naju tako pustili dovolj dolgo, da sva se spoznala in uspešno prvič podojila. Iskreno povedano sem o tem veliko brala, vendar nisem niti upala prositi. In zato ste me z vašim razumevanjem in znanjem res zelo osrečili. Najbolj sem hvaležna, da nama je steklo dojenje in prepričana sem, da je velik del, da je temu tako, moč pripisati ravno prvemu stiku (pri prvem sinu mi to namreč ni bilo omogočeno, dojenje nama nikakor ni steklo, zato sem skoraj 1 leto mleko črpala).

Vesela sem, da se vam lahko še enkrat zahvalim za vse, v kolikor pa bo to prišlo prav še za karkoli pripravljate, pa je moje veselje toliko večje!

Ostanite tako srčna in uspešno delo vam želim še naprej!

Podobne objave

Vsebina je zaščitena.