Pogoji poslovanja

Podatki o zavodu:

Moja babica, zavod za ozaveščanje in razvoj zdravja žensk in družin, Maribor

Poslovni naslov: Ulica Eve Lovše 10, 2000 Maribor

Davčna številka: 49736655
Matična:8772967000

TRR: SI56 6100 0002 4816 924
(Delavska hranilnica d.d. Ljubljana)
Kontakt: nastja@mojababica.si

Vpis v register: 02. 12. 2020

Pravno organizacijska oblika: zavod

To pravno obvestilo zadeva vsakogar, ki obišče predmetno spletno mesto (v nadaljevanju uporabnik), zato priporočamo, da si ga natančno preberete.

Predmet tega pravnega obvestila se nanaša na vsebino in grafične elemente spletnega portala www.mojababica.si in Instagram in Facebook profila Moja babica. To spletno mesto in njegova celotna vsebina skupaj z grafičnimi elementi so last zavoda Moja babica, zavod za ozaveščanje in razvoj zdravja žensk in družin, Maribor (v nadaljevanju Moja babica).

Uporabnik tega spletnega mesta se obvezuje, da bo ob njegovem obisku in uporabi upošteval tukaj navedena pravila in pogoje, prav tako pa tudi zakonska določila o avtorskih in drugih intelektualnih pravicah in lastninski pravici. Predmetnih spletne strani se ne sme uporabljati za nezakonite ali pogojem uporabe nasprotujoče namene.

Uvod

Vse vsebine, objavljene na spletnem portalu www.mojababica.si  in Facebook in Instagram profilu Moja babica so v lasti zavoda Moja babica, se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene. Brez dovoljenja zavoda Moja babica, se jih ne sme kopirati, spreminjati, prenašati, prikazovati, oddajati, izvajati razmnoževati, licencirati, ustvarjati izpeljank, prodajati, objavljati, ali distribuirati na kakršenkoli drug način podatke, izdelke ali storitve zavoda. 

Izjemoma lahko uporabniki ob predhodnem pisnem dogovoru lastnika (zavod Moja babica) reproducirajo del vsebine na spletni strani, če navedejo spletno stran www.mojababica.si kot vir ter dodajo ustrezno spletno povezavo.

V kakršnikoli obliki je prepovedano prikazovanje ali uporaba blagovne znamke ali logotipa Moja babica, brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Dostopnost informacij

Zavod se zavezuje, da bo uporabnikom  vselej zagotovil naslednje informacije:

 •        identiteto zavoda (ime in sedež zavoda, davčna in matična številka)
 •        kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, naslov)
 •        bistvene značilnosti blaga oziroma storitev
 •        dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
 •        pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
 •        vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške dostave)
 •        način plačila in dostave
 •        časovno veljavnost ponudbe
 •        rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane uporabnika vračilo
 •        pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike z uporabniki.

 Splošno

Ti splošni pogoji poslovanja veljajo za prodajo blaga in storitev, objavljenih na spletnem portalu   www.mojababica.si  zavoda Moja babica. Uporabnika (kupca) zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje naročila v naročniški sistem). Z uporabo spletnega portala www.mojababica.si se vsak uporabnik strinja, da je seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja in da se z njimi v celoti strinja. Šteje se, da z oddajo naročila v kakršnikoli obliki v celoti sprejemate te splošne pogoje poslovanja. Uporabnik z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Registracija

Za uspešen nakup je potrebna registracija na spletnem portalu www.mojababica.si

Z registracijo na www.mojababica.si/customer/account/login/ postanete član Mojababica.si. Pravico do nakupa v spletni trgovini www.mojababica.si imajo registrirani člani. Ob registraciji v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Če želi uporabnik kadarkoli svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim, lahko to stori v svojem uporabniškem profilu.

Uporabnik prejme na e-mail sporočilo o kupljenih izdelkih.

Tehnični pogoji

Uporabnik za nemoteno ter ustrezno uporabo storitev potrebuje zmogljiv, sodoben osebni računalnik ali prenosnik, s katerim koli operacijskim sistemom (Windows, MacOS, Linux…), sodobnejši pametni telefon oz. drugo mobilno napravo z najnovejšo verzijo operacijskega sistema Android ali iOS (na pametnih urah sistem ne deluje), internetni dostop ustrezne hitrosti, ki znaša vsaj 4 mbps prenosa k uporabniku (download) in 1 mbps prenosa od uporabnika (upload), zvočnike za prenos zvoka, če uporablja osebni računalnik. Na računalniku mora biti nameščena posodobljena različica Chrome ali Firefox spletnega brskalnika. Uporabo katerega koli drugega brskalnika odsvetujemo.

Naročilo

Kupoprodajna pogodba med spletno trgovino zavoda Moja babica in uporabnikom je sklenjena v trenutku, ko trgovina potrošniku pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila.

Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za uporabnika enako. Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.

Zavod najpozneje pred začetkom opravljanja storitve zagotovi potrošniku kupoprodajno pogodbo ali potrdilo o sklenjeni pogodbi na trajnem nosilcu podatkov, s čimer se potrošnik izrecno strinja.

Postopek nakupa

Za izvedbo nakupa je potrebna registracija na spletnem mestu www.mojababica.si

II. Odstranitev  izdelka iz nakupovalne košarice: Na spletni strani www.mojababica.si se v zgornjem desnem kotu, nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono) uporabniku prikažejo izdelki, ki so jih med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na ikono košarice in “koš” na levi strani. Če je uporabnik že kliknil “Preglej košarico” izdelek odstrani s križcem na desni strani pred izdelkom v košarici. Če je uporabnik že kliknil ikono “Na blagajno” in želi odstraniti izdelek, mora ponovno klikniti ikono “košarica” v zgornjem desnem kotu.

III. Nakupovalna košarica: Za dokončanje naročila morate izpolnite potrebna polja.

1. Podatki plačnika: Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z zvezdico (ime, priimek, ulica, poštna številka, mesto, tel. številka), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila (oz. dostavo izdelka). Obrazec omogoča, da se lahko ustvari uporabniški račun in so pri naslednjem naročilu podatki uporabnika že shranjeni.

3. Način plačila: Izbira se lahko med dvema načinoma plačila: Neposredna bančna transakcija ali plačilo s kartico.

4. Kuponi in darilne kartice: Če ima uporabnik veljaven kupon za popust ali darilno kartico jo vpiše v ustrezno polje in klikne gumb “Unovči kupon”. Če uporabnik klikne “košarico” se prostor za kupon izpiše pod izdelki. Če uporabnik klikne “Na blagajno” se kupon vpiše čisto na vrhu desno “Imate kupon – Kliknite tukaj za vnos kupona”. Ko vpiše kupon, klikne “Unovči kupon”.

5. Pregled naročila: Prikazani so izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.

IV. Zaključek naročila: Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb “Kupite sedaj”. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše: » Hvala. Vaše naročilo je bilo sprejeto.” Obvestilo vsebuje št. naročila, datum, vaš e-naslov, znesek, način plačila. Prav tako podrobnosti naročila in naslov plačnika. Če ste izbrali “Neposredna bančna transakcija” se vam prav tako odpre okno o podrobnosti naročila. Na strani se izpiše: “Hvala. Vaše naročilo je bilo sprejeto.” Obvestilo vsebuje št. naročila, datum, vaš e-naslov, znesek, način plačila. Nato podrobnosti o računu zavoda Moja babica, Podrobnosti naročila in Naslov plačnika. Na naveden e-naslov prejmete e-pošto.

IME IN NASLOV: Moja babica – Zavod za ozaveščanje in razvoj zdravja žensk in družin, Maribor, Ulica Eve Lovše 10, 2000 Maribor

IBAN: SI56 6100 0002 4816 924

KODE NAMENA: OTHR

REFERENCA: SI00 + ŠTEVILKA NAROČILA (navedeno v e-pošti ali ob zaključenem nakupu – podrobnosti naročila).

ZNESEK: vpišete potrebni znesek

NAMEN: ŠTEVILKA NAROČILA

Če e-pošte ne najdete med prejeto pošto, preverite še med vsiljeno pošto in promocije. Nisi dobil/a e-maila? Piši mi na narocila@mojababica.si. 

 Naročila ne gre izvesti, če se ne strinjate s pogoji poslovanja. Zato je potrebno označiti “Prebral/-a sem in strinjam se s pogoji poslovanja spletne strani *

Kadar izberete plačilo “neposredna bančna transakcija” bo vaše naročilo zadržano, do prejema potrdila plačila. Rok za plačilo je 48 ur, v kolikor znesek ne bo poravnan, bo vaše naročilo avtomatsko preklicano.

Ponudba storitev

Zaradi narave poslovanja preko spleta se ponudba spletnih video vsebin  spreminja pogosto in hitro.

Vsak uporabnik, ki je zakupil dostop do spletnih vsebin, si lahko ogleda zakupljene posnetke in ima tudi dostop do vseh brezplačnih posnetkov, ki so na voljo. Plačilo storitve uporabniku zagotavlja, da dobi točno določeno vsebino zakupa video predavanj, ki jo je zakupil.  Dostop je časovno omejen na 12 tednov od začetka ogleda vsebin, razen če je dogovor med uporabnikom in zavodom drugačen ali če je pri posamezni ponudbi zapisano drugače.  

Dostop je omejen in ga ni dovoljeno deliti. Dostopate lahko iz dveh lastniških naprav (2 IP-ja). Vse kršitve bodo obravnavane v skladu z zakonodajo.

Vsebine niso strokovno predavanje, saj so  pripravljene na način, da so polno razumljive vsem, ne glede na predhodno izobrazbo in izkušnje. Vsebine so namenjene predvsem bodočim staršem.  

Način plačila

Ponudnik omogoča naslednje vrste plačila:

 • s kreditno kartico (Visa, Mastercard, American Express, Discover) preko aplikacije Stripe
 •  s predračunom.

Zavod Moja babica po izvedenem plačilu, ki je prikazano na računu zavoda, uporaniku izda račun v elektronski verziji in ga pošlje uporabniku na e-naslov, z razčlenjenimi stroški. Kupoprodajna pogodba je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna na njegovem e-mailu. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Pri plačilu po predračunu je obveznosti za priprave v živo potrebno poravnati v dveh delovnih dneh.

DDV ni obračunan po prvem odstavku 94. členu ZDDV-1. 

Cene

Cene posameznega blaga ali storitve so objavljene na spletni straniwww.mojababica.si. Cene so v EUR. DDV ni obračunan po prvem odstavku 94. členu ZDDV-1, razen če je izrecno napisano drugače. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila in pod zgoraj navedenimi pogoji. 

Zavod Moja babica si pridružuje pravice po spremembi cen (ter vsebinskih in tekstovnih sprememb) različnih posameznih spletnih predavanj in paketov v spletni trgovini na spletni strani www. mojababica.si brez predhodnega obvestila.

Darilni bon

Darilni bon je označen s  svojo kodo (unikatno serijsko številko), zavod Moja babica ga je zavezan sprejeti kot plačilo za nakup prek spletne trgovine www.mojababica.si. Veljavnost darilnega bona je 6 mesecev od izdaje bona, razen v primeru, ko je na bonu to drugače označeno. Menjava vrednostnega bona za gotovino ni možna. Bon ima točno določeno storitev oz. blago in je le tako unovčljiv.  ŠTEVILKO DARILNEGA BONA uporabnik vpiše v ustrezno polje in klikne gumb “Unovči kupon”. Če uporabnik klikne “košarico” se prostor za kupon izpiše pod izdelki. Če uporabnik klikne “Na blagajno” se kupon vpiše čisto na vrhu desno “Imate kupon – Kliknite tukaj za vnos kupona”. Ko vpiše kupon, klikne “Unovči kupon”. Končni znesek bomo obračunali na računu.

Kode za popust

Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v tem omejenem roku, sicer je neveljavna.

Kupec želene artikle doda v košarico. Na zaključku blagajne se kupon vpiše čisto na vrhu desno “Imate kupon – Kliknite tukaj za vnos kupona”. Ko vpiše kupon, klikne “Unovči kupon”. Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust. Ko kupec vpiše kode za popust, se vrednost koda za popust avtomatsko odšteje od cene naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

Reklamacije, reševanje pritožb

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Kupec se lahko v primeru težav na ponudnika lahko obrne prek elektronske ali navadne pošte.

Postopek za oddajo pritožb je možen preko elektronske pošte  ali pisno na naslov zavoda. Zavod Moja babica se zavezuje, da se bo v roku osmih delovnih dni odzval na pritožbo s predlogom poteka nadaljne obravnave postopka.

Ponudnik si prizadeva, da bo po svojih najboljših močeh potrudil, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Odstop od pogodbe

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Odstopni rok začne teči z dnem sklenitve pogodbe.

Potrošnik obvestilo o odstopu predloži podjetju na obrazcu https://mojababica.si/wp-content/uploads/2021/08/Odstop-od-pogodbe-Moja-babica.pdf in ga pošlje na elektronski naslov nastja@mojababica.si ali v fizični obliki na naslov Ulica Eve Lovše 10, 2000 Maribor.

Šteje se, da je potrošnik podal odstopno izjavo pravočasno, če jo pošlje v roku, določenem za odstop od pogodbe.

Z uveljavitvijo pravice do odstopa od pogodbe prenehajo obveznosti strank glede:

– izpolnjevanja pogodbe ali

– sklenitve pogodbe, kadar je dal ponudbo za sklenitev pogodbe potrošnik.

V primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila.

Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe iz prejšnjega odstavka, če je podjetje pogodbo v celoti izpolnilo ter se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega  soglasja s privolitvijo, da izgubi pravico do odstopa od pogodbe, ko jo podjetje v celoti izpolni. Potrošnik je v tem primeru dolžan poravnati celotno kupnino in mu podjetje ni dolžno vrniti prejetih plačil. 

Potrošnik prav tako nima pravice do odstopa od pogodbe o dobavi digitalne vsebine, ki se ne dostavi na otipljivem nosilcu podatkov, če se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe. Potrošnik je v tem primeru dolžan poravnati celotno kupnino in mu podjetje ni dolžno vrniti prejetih plačil.

Poravnava obveznosti in neplačilo

V primeru neporavnave obveznosti s strani uporabnika, se mu lahko dodatno zaračunavajo stroški opomina in zamudne obresti, po veljavni zakonodaji. 

Uporabnik je dolžan preveriti ali je prejela račun na elektronski pošti ter vseh mapah v elektronski pošti. 

Dolžnost naročnika je tudi, da nas obvesti o morebitnih napakah na računu preko elektronske pošte omenjene na spletni strani. 

Odgovornost naročnika je, da poplača svoje obveznosti za katere ima sklenjeno veljavno pogodbo.

Omejitev odgovornosti

Vsebine spletnega portala  www.mojababica.si so informativnega značaja. Zavod ne prevzema nikakršne odgovornosti za točnost in popolnost objavljenih podatkov ali za kakršno koli škodo, ki bi bila uporabniku spletnega mesta povzročena zaradi uporabe objavljenih informacij. Vsi uporabniki vso objavljeno in kupljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. Z vzdrževanjem vsebin spletnega mesta bomo skušali zagotavljati točnost in ažurnost podatkov, vendar ne jamčimo in ne prevzemamo odgovornosti za njihovo točnost in celovitost. Pridržujemo si pravico do spreminjanja, dodajanja ali odstranitve vsebin spletnih strani brez predhodnega opozorila in ne prevzemamo odgovornosti za kakršne koli posledice takšnih sprememb. Spletni portal lahko vsebuje tiskovne ali druge napake, možni pa so tudi nepooblaščeni dodatki, izbrisi in spremembe, ki so jih izvedle tretje osebe.

Vsi uporabniki spletnega mesta objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. Z izjemo primerov, ko odgovornosti za škodo po zakonu ni mogoče omejiti ali izključiti, niti zavod Moja babica, niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, v nobenem primeru ne odgovarja za kakršno koli škodo, ki bi izhajala ali bi bila povezana z obstojem, dostopom in/ali uporabo teh spletnih strani in/ali informacij, ki jih te spletne strani vsebujejo, pa tudi ne za škodo, ki bi nastala zaradi nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh, in/ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini, ne glede na to, če so bili obveščeni o možnosti take škode.

Spletni portal  nudi tudi povezave s spletnimi stranmi tretjih pravnih in fizičnih oseb in/ali vsebujejo informacije o tretjih osebah. Ker nekatere povezave na tej strani vodijo do virov na strežnikih, ki jih vzdržujejo tretje osebe, nad katerimi zavod nima nadzora ali pristojnosti, da bi nadzorovala ali upravljala njihove vsebine, zanje ne more jamčiti in tudi ne prejemati ali posredovati pritožb glede točnosti katere koli spletne strani, za katero nudi povezavo ali referenco. Pri napotitvi preko povezav na druga spletna mesta zavod Moja babica ne prevzema odgovornosti za njihovo vsebino ali pravilnost delovanja. Povezana mesta imajo morda lastna pravna obvestila in/ali pravilnike o zasebnosti. Priporočamo vam, da si jih ob obisku povezanih mest ogledate.Povezave do drugih spletnih strani nudi podjetje le kot ugodnost za uporabnike spletne strani.

Odgovornost

Zavod Moja babica  si pridržuje pravico, da spremeni, prilagodi, nadomesti ali izbriše katerokoli vsebino ali da omeji dostop oz. ne nadaljuje razvoja in prikazovanja teh spletnih strani, tudi brez vnaprejšnje najave. Prav tako zavod Moja babica ne prevzema odgovornosti za kakršnokoli izgubo, motnjo ali okvaro vaših podatkov ali vašega računalnika, do katere bi prišlo z uporabo gradiva, prenesenega s tega spletnega mesta, oziroma ne prevzema odgovornosti v zvezi z morebitnimi težavami, ki bi utegnile nastati z ali zaradi uporabe teh spletnih strani ali z njimi povezanih strani.

Za zaplete in težave, ki bi nastale ob morebitni nepravilni uporabi blaga/storitev, zavod Moja babica ne odgovarja.

Zavod Moja babica, ni odgovorno za morebitne občasne težave pri delovanju spletnega mesta www.mojababica.si, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij (velja tudi za IG in FB).

Komunikacija poteka izključno preko spletnega mesta in elektronske pošte.

Zavod Moja babica si pridržuje pravico do sprememb in popravkov vsebin in pogojev objavljenih na spletnem mestu www.mojababica.si kadarkoli, brez vnaprejšnjega obvestila. Vse spremembe  so zavezujoče za uporabnike od objave na spletni strani. Ob vsaki posodobitvi bo spremenjen datum na dnu teh pogojev.

V primeru, da se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da nakupa ne opravite.

Zavod Moja babica si bo po svojih najboljših močeh prizadeval za odpravo pomanjkljivosti, ki ovirajo funkcionalno in optimalno delovanje storitve, in sicer v čim krajšem času.

Izjava o zasebnosti

Te določbe urejajo zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki nam jih posredujete, ko opravite nakup v naši spletni trgovini.

V zavodu Moja babica spoštujemo vašo zasebnost in pri zbiranju, hrambi in obdelavi osebnih podatkov ravnamo skrbno in v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov.

Upravljavec

Upravljavec vaših osebnih podatkov je:
Naziv: Moja babica, zavod za ozaveščanje in razvoj zdravja žensk in družin, Maribor.
Naslov: Ulica Eve Lovše 10, 2000 Maribor
Elektronski naslov: nastja@mojababica.si

Z nakupom v naši spletni trgovini nam posredujete: elektronski naslov, ime in priimek, naslov plačnika, naslov za dostavo. Podatke potrebujemo za izpolnitev namena – obdelavo naročila. Vaše podatke obdelujemo z vašim soglasjem.
Soglasje podate na način, da ob naročilu obkljukate možnost, da ste seznanjeni, da bomo vaše podatke uporabili za obdelavo naročila, podporo spletni strani in druge namene.
V kolikor želite osebne podatke spremeniti, to storite na svojem uporabniškem profilu, v primeru, da želite izbris iz evidence pa nam pošljite elektronsko sporočilo na e naslov: nastja@mojababica.si, mi pa jih bomo nemudoma izbrisali.
Vaše podatke bomo hranili za čas uresničitve namena – obdelave naročila, evidence uporabniškega profila oz. do vašega preklica.

Maribor, 10.03.2024                                                      Zavod Moja babica

                                                                                  Direktor: Kralj Robert

Vsebina je zaščitena.