Mnenja obiskovalcev delavnic “Moja babica”

Ker so delavnice “Fiziološka nosečnost in zgodnje priprave na starševstvo” ter “Šola za starše nekoliko drugače – priprave na porod in starševstvo v treh delih” novejše storitve “Moje babice” vas verjetno zanimajo odzivi uporabnikov:

FIZIOLOŠKA NOSEČNOST IN ZGODNJE PRIPRAVE NA STARŠEVSTVO

“Praktične informacije iz strokovne/poklicne prve roke, saj smo tako izvedele res to,kar dejansko dozivljamo, bomo uporabljale za lajšanje tega zivlj.stanja in kot samopomoč, preventivno :-). Super uporabne stvari,skratka :-). ”

“Sproščen pogovor in pozitivna predstavitev obdobja nosečnosti – v smislu kaj je dobro v teoriji, zelo poučno česar se držati, kaj uživati, česa se izogibati, itd. Zelo všeč vzdušje in pozitivnost gdč. Nastje! Samo tako naprej, se vidi, da delate s srcem in dušo! ”

“Na delavnici mi je bilo všeč, da smo teorijo kombinirali z vajami. Teme, ki smo se jih dotaknile, so bile zanimive, poučne in v veliko pomoč,  se posebej za mene, ki sem noseča prvič. Res super, vse pohvale!”

“Všeč mi je bilo, da se delavnica izvaja v majhni skupini, super prakticni nasveti. Celotna delavnica mi je bila všeč. ”

“Sproscenost predavateljice, strokovnost, sirina znanja, koristnost informacij.”

“Vzdusje, da je bila skupina manjsa, da smo videli dolocene stvari na primeru in lahko sami “poskusili” – prakticni del. ”

“Informacije so bile izčrpne in veliko novega sem spoznala. BIla sem zelo navdušena nad prezentacijo ki je bila sproščena in poučna. Ti dve urci sta minle kot >šuš< 😀 z veseljem bi se udeležila takšne delavnice še nešteto krat. Jaz sem bila zelo zadovoljna. Zelo sem bila zadovoljna in se bom zagotovo udeležila še druge delavnice (ko bo moja nosečnost malenkost višja 😛 ). Ste zelo sproščena oseba kar mi je bilo takoj zelo všeč in mislim, da bi si vsaka ob porodu želela takšno babico :).”

“Dobila sem zelo veliko koristnih informacij. Toplo bom te priporocala naprej. Na to delavnico mora iti vsaka nosecka. ??”

“Dejansko celoten sklop. Zelo toplo, domace in sprosceno. Nastja super si.”

“Ti kot oseba, nasmejana in topla. Vsebina je bila prikazana na razumljiv, življenski način.”

ŠOLA ZA STARŠE NEKOLIKO DRUGAČE – priprave na porod in starševstvo v treh delih

“Več mi je  osebni pristop, odprtost, sproscenost, realna pricakovanja. Delavnice so odlicno zasnovane, dve ure je dovolj za kvalitetno podane informacije, partner si je vse zapomnil, je cisto navdusen in se veseli poroda. Pravi, da bo z babico v porodni sobi tim, da bo poskusil z njo sodelovati, ne nasprotovati. Tak da upamo da bo tudi babica vredu in razumljiva. Tak kot pravite, nosecnost ni bolezen, je blazeni stanje. Porod je naravni proces-ce poteka vse ok… uglavnem veselim se, kaj prinasa prihodnost. Ziher bo izredno zanimivo.”

“Sproščen odnos, majhna skupina, možnosti konstatnega postavljanja vprašanj, fizična ponazoritev vsega kar smo omenili, konkretni podatki in izkušnje iz prve roke (nekdo ki ima dejansko prakso s porodnišnico, in razloži ZAKAJ se neke stvari delajo, da ne trmarimo kar tako brez razloga, ker nam nekaj tam ni všeč). ”

“Sproščenost in  realno predstavljena tema, brez nekih olepševanj. Tudi partner je rekel, da se je marsikaj naučil in mu je porod zdaj, vsaj kar se teorije tiče, bližje. :)”

“Majhna skupina, oseben pristop, pozitivna osebnost babice Nastje, sproščenost, zanimive in koristne informacije, ki jih v drugih šolah za starše ne slišiš,… ”

“Super sproščeno ozaveščanje, odlična predstavitev, predavateljica naredi super prijetno vzdušje in se kar vživi v predstavitev! Predstavljeno s srcem! Več kot navdušena!”

“Veliko prakticnega dela z udelezenci”

“Predavanja so mi bila res noro vsec! Izvedla sem ogromno novega, dobila odgovore na moja vprasanja. Vsec mi je bil konkreten in iskren pristop. Super si Nastja! ”

“Sproščen in hkrati strokoven pristop ter intenziven praktičen del. ”

“V poplavi informacij, kjer so vsi strokovnjaki za vse, je zagotovo tvoja največja prednost babiško znanje. Zato sem bila mirna, da karkoli boš povedala, ne bom rabila preverjati še sama ali iskati drugega mnenja.”

“Majhna skupina, oseben pristop, pozitivna osebnost babice Nastje, sproščenost, zanimive in koristne informacije, ki jih v drugih šolah za starše ne slišiš,… HVALA ZA VSE! Še več takih babic! ”

“Všeč mi je bila sama prezentacija in vsebina predavanja (koristne informacije).Sama izveba na sproščen način in prijazen dostop,kar je zraven vsebine pripomoglo,da je vse skupaj potekalo super,da si se sprostil in odnesel od te delavnice res več kot si pričakoval. Hvala za lepo predstavitev,predvsem pa eno pomiritev,ki sva jo odnesla oba s partnerjem. Res je opazno,da to kar počnete,počnete z velikim veseljem in predanostjo.Naredili ste zelo lep vtis v tako kratkem času,da bi si želela,da se srečamo še na sprejemu v porodnišnico oz. v porodni sobi ?”

“Majhna skupina, praktičen pristop, dejanske informacije iz prakse, torej realne možnosti v porodnišnici. Všeč mi je tudi, da si nas pripravila in opozorila na možne zaplete, saj vsak porod ne poteka tako kot bi si želeli. Tudi pri predavanju iz dojenje, se mi je to zdelo pomembno, da zmamo prepoznati znake mastitisa in ostalih zapleto, ker večina knjižic in člankov, ki promovira dojenje tega velikokrat ne omeni. Celotna delavnica mi je bila vsec, prav tako partnerju. Samo vse pohvale in kar tako še naprej 🙂 ”

“Babica Nastja. 🙂
Na vseh treh individualnih delavnicah je bilo super, nimam pripomb, veliko veliko pridobljenih informacij, ki so bile podane na zelo enostaven “domač” način. Med delavnicami sem nekatere stvari zapisovala in mi sedaj, ko smo doma zelo prav pridejo, ko pogledam “kaj je že Nastja rekla glede tega in onega” 🙂 Tudi poslani izročki so super, sem prepričana, da so to najboljše delavnice v zvezi z nosečnostjo, porodom, otrokom, ki bi jih priporočila prav vsem.”

“Na delavnici mi je bilo vsec:
– celovit pristop, torej, da smo zajeli vse pomembne teme, od poroda, do skrbi za dojencka;
– se posebej si bom zapomnila prakticno naravnan zadnji del-rokovanje z dojenckom in higiena (zame zelo koristno), ki je bil tudi zelo zabaven; ?
– natancna razlaga vsake teme in natancno odgovorjeno vsako vprasanje.”

“Zelo praktični nasveti glede poroda, predvsem v lokalni porodnišnici (kaj pričakovati), sproščeno vzdušje, zelo dobra prezentacija informacij.”

“Oseben pristop, praktične vaje, možnost vprašanj in odgovorov.”

“Sproščenost, način predajanja literature in koristnih informacij.”

“Super predavateljica, informacije, ki so dejansko koristne, manjša skupina- bolj sprošeno vzdušje, lažje komuniciranje, možnost da tudi mi v praksi preizkusimo kako  dojit, negovat dojenčka.. Super je bilo, predavanja zanimiva, dovolj prakse – naj tako ostane. Hvala za vse! Delavnice bom definitvno priporočala ostalim bodočim mamicam, počutim se dosti bolj pripravljeno  in komaj čakam na porod 🙂  si prijazna, srčna oseba z veliko znanja, ki ga znaš na zanimiv in razumljiv način predajati naprej. Top 🙂 ”

“Všeč mi je bilo sproščeno vzdušje, brez kakršnegakoli zadržka si lahko vprašal karkoli ti je v tistem trenutku rojilo po glavi. Pogrešala nisem nič, je preseglo moja pričakovanja. Predlagam vsem bodočim mamicam/staršem, da se udeležijo tovrstne šole za starše, saj je bistveno bolj učinkovita od ostalih. ”

“Vsi praktični nasveti, tema porod, praktično rokovanje z otrokom in nega otroka. Zelo nama je bilo všeč sproščeno vzdušje in vsi smešni trenutki. 🙂 Super si in zagotovo te priporočama še drugim bodočim staršem! Midva sva res oba uživala v tvoji družbi in družbi vseh ostalih. Izvedela ogromno novih stvari. In tudi izgubila “strah” pred porodom in ravnanjem z otrokom. Pa super je, da te lahko tudi po delavnicah še kaj vprašama. Hvala za vse.”

“Nastja, le tako naprej. Čudovito delo opravljaš. Hvala.”

“Všeč mi je bilo sproščeno vzdušje, brez kakršnegakoli zadržka si lahko vprašal karkoli ti je v tistem trenutku rojilo po glavi. Pogrešala nisem nič, je preseglo moja pričakovanja.Predlagam vsem bodočim mamicam/staršem, da se udeležijo tovrstne šole za starše, saj je bistveno bolj učinkovita od ostalih.”

“Celotna vsebina delavnice je bila super, v kratkem času si izvedel ogromno informacij, za katere menim, da ti pri pripravi na porod pridejo še kako prav. Najbolj mi je všeč, da gre za manjšo skupino, da so vključene tudi praktične vaje – predvsem nega novorojenčka, ter da se poudari, kako pomembno vlogo ima pri vsem skupaj tudi partner. Ker sva se odločila za mariborsko porodnišnico, mi je bilo prav tako všeč, da delavnico vodi nekdo, ki tam opravlja svoje delo s srcem in lahko prikaže realno stanje, tako da si nekoliko bolj pripravljen in veš kaj pričakovati. V klasični šoli za starše je vsebina vseeno nekoliko preveč uradna, posplošena in določene informacije morda tudi nekoliko zavajajoče. Definitivno je tak tip delavnice priporočljiv za vsak par, ki mu ni vseeno in se želi na porod ter tudi na samo poporodno obdobje dobro pripraviti.

“Predlagam vsem bodočim mamicam/staršem, da se udeležijo tovrstne šole za starše, saj je bistveno bolj učinkovita od ostalih.”

“Individualni pristop, sproščenost in zelo izčrpne informacije!”

“Sem zelo zelo zelo vesela, da mi je prijateljica priporočila tebe, Nastja, zato ker so bile vse informacije (sploh glede na to, kakšni so bili zadnji pregledi pri ginekologu glede na koronavirus skopi) zlata vredne!!! :)”

“Celotna delavnica, ki smo jo izvedli individualno, mi je bila v pomoc, da bolj samozavestno in pripravljeno grem v novo obdobje. Najbolj vsec mi je osebni pristop in izkazan trud, da res vse razumemo.”

“Hvala, bilo je super, veliko sva odnesla. :)”

“Obema s partnerjem se je zdel obisk koristen, kljub temu, da sva bila v šoli za starše v ukc. Tukaj sva izvedela več in informacije so bile bolj konkretne, uporabne.”

“Hvala za vse! Delavnice bom definitvno priporočala ostalim bodočim mamicam, počutim se dosti bolj pripravljeno in komaj čakam na porod 🙂 si prijazna, srčna oseba z veliko znanja, ki ga znaš na zanimiv in razumljiv način predajati naprej. Top :)”

“Šola za starše nekoliko drugače je moja najboljša možna odločitev v času nosečnosti. Nastjin pristop je oseben, sproščen in imela sva občutek kot da se poznamo že od nekdaj. Komunikacija je bila dvosmerna in vseskozi se je prilagajala najinim vprašanjem hkrati pa obdržala rdečo nit predavanj. Podala je ogromno informacij in vključevala oba in tako dala vedeti, da je vloga očeta še kako pomembna. Podala je nešteto koristnih informacij, ki jih ne moreš prebrati v nobeni knjigi. Dala je tudi polno zloženk in materiala. Po teoretičnem delu je sledil obema najboljši del – praksa – poskusili smo rokovanje z novorojenčkom, različne prijeme, previjanje, kar je res zelo dragoceno in tega ne dobiš v nobeni šoli za starše v porodnišnicah. Edina kritika, ki mi pade na pamet je ta, da je šole že konec, saj bi lahko Nastjo poslušala vsak dan do poroda. Nastja je srčna babica, ki izžareva ljubezen do svojega poklica in zato jo je tako dragoceno poslušati. Neizmerno sva hvaležna, da sva prišla do nje. In za konec še izjava mojega partnerja, ki pove vse: Kaj danes imava zadnjič?! Joj, škoda pa tako lepo je poslušati. Občutek imam, da sem 100% pripravljen postati oče. Nastja, hvala iz srca! ”

KORONA TIME 🙂

“Nastja je tako prijetna in topla, boljše bi bilo samo še, če bi zadeve potekale v živo. :)))Ampak to bo “padla kava”. ;)”

“Všeč mi je bilo, da so vsebine izhajale iz prakse, ne samo iz šolskih primerov, kako naj bi vse potekalo.”
 
“Predavanja v živo so nama všeč zaradi praktičnega dela, predvsem kar se tiče vsebin o negi in rokovanju z dojenčkom. V živo si naju lahko sproti opozarjala na nepravilnosti, kar v primeru vnaprej posnetih predavanj ne bi bilo možno.”
 
“Vsa tri predavanja so bila izpeljana odlično, nad najinimi pričakovanji. Nimava pripomb.”
 
2Si the best babica!”

Komentar partnerja:

Vse informacije na delavnici so bile dobra obnova in nadgradnja znanja, ki sem ga do sedaj pridobil že iz več različnih virov, tudi uradne šole za starše. Posebno vrednost doda vpogled v dejansko stanje mariborske porodnišnice, izkušnje nekoga, ki tam opravlja svoje delo in praktični prikaz nege novorojenčka. V pomoč so tudi informacije, ki so namenjene spremljevalcem, obnova znanja akupresure, miselna priprava na moj čas v porodni sobi…

Na splošno se mi zdi, da grem z vsemi informacijami iz delavnice veliko bolj sproščen v samo porodno izkušnjo, kjer bom parnerki lahko nudil boljšo podporo. Sedaj si želiva še samo, da naletiva na babico oz. osebje, ki bo naredilo takšno prijetno vzdušje, kot ti. Tako bo porod zagotovo lepa in pozitivna izkušnja.

Obiska mi nikakor ni žal in ga priporočam vsakemu partnerju.”

Video:

MOJA BABICA – opis delavnic

Podobne objave

Vsebina je zaščitena.